Skip to main content

Voice-over biografie:

In mijn voice-over biografie geef ik een uitleg wat ik zo al gedaan heb in medialand!

Ja het was een super goed idee van mij om in 1992 als een professionele voice-over stemacteur aan de slag te gaan! Want kende je mijn naam nog niet, dan herken je nu na al die jaren zeker wel mijn stem!

Sinds die tijd ben ik actief als professioneel voice-over voor het inspreken van onder andere Online, Radio en TV Commercials, sms2win commercials en promo’s, infomercials, audiovisuele teksten, animatiefilms, online virals, live presentaties, aankondigingen op radio en of televisie (semi live en live publiek), web video’s, online bedrijfspresentaties, incentives, evenementen, DVD Producties voor de film en muziekindustrie, VOD promo’s,  0800 en 0900 informatielijnen o.a. voor de overheid, 3D Games, filmtrailers, DVD en CD reclames voor de muziek industrie, Radio jingles & Radio en Televisie promo’s.

De allerbekendste voice-over die ik in heb gesproken is het legendarische Heerlijk Helder Heineken. Gecast als reclamestem voor Heineken door eigenaar de heer Freddy Heineken zelf.

Passie:

Mijn passie voor Radio en Televisie commercials ontstond al op zeer jonge leeftijd. Het stamt nog uit de tijd van de radiostations op zee. Ik wist al vrij snel wat ik wilde. Radio maken en het inspreken van radio en televisie commercials als voice-over!

Mas Marketing & Sales Promotion:

In mijn voice-over biografie moet ik zeker aandacht besteden aan de mensen die mij het gegund hebben om reclames in te spreken. De eerste kans werd mij geboden door de Nederlandse marketing en salespromotie goeroes Jos van Vliet en Ed van Eunen van het zeer bekende reclamebureau MAS Marketing en Salespromotie uit Hilversum. Werd al op zeventienjarige leeftijd vaste reclamestem van het eerste Sales Promotiebureau van Nederland. Ik weet nog wel dat mijn eerste landelijke commercial van Pepsi Cola was. Deze campagne werd toen op nationale Radio en TV uitgezonden. Wow wat was dat een mooie tijd. Vele andere grote opdrachtgevers volgden zoals de Hitkrant Poplijn, Nederlandse Spoorwegen, Samson shag, Smith Chips, Smiths Wokkels en Renault.

Hitkrant Poplijn:

Ik produceerde op 18 jarige leeftijd al voor Jos van Vliet en Ed van Eunen de HITKRANT Poplijn! Met daarin wekelijks alle informatie van alle wereldsterren. Konden de mensen bellen naar een speciaal opgezet 035 actietelefoonnummer voor deze toen gratis informatielijn. Nu is alles maar normaal maar toen nog niet. We waren onze tijd hiermee ver vooruit! MAS marketing & Sales Promotie is later verkocht aan het toenmalige Rotterdamse vestiging van het wereldwijde reclamenetwerk van Saatchi en Saatchi.

Radiopiraten Radio Randstad, City Radio en Digitaal Hit FM

Na het meehelpen opzetten van diverse Hilversumse radiostations als TeleRadioGooi, Randstad Radio, City 93.8 FM uit Hilversum. Later het populaire Digitaal Hit FM in Baarn. In 1992 raakte ik in Hofstede Oud Bussum in gesprek met de toenmalige hoofddirectie van Radio Noordzee, Jerney Kaagman en Martin Banga. Na een paar creatieve gesprekken met het managementteam van Radio Noordzee was er een goede match ontstaan en kon ik aan de slag op landelijke radio!

Radio Noordzee Nationaal:

Radio Noordzee Nationaal nam mij aan als radiopresentator en DJ.  Enkele maanden later werd ik ook radioproducer bij het eerste commerciële radiostation van Nederland Radio Noordzee Nationaal uit Bussum. Ik produceerde daar onder meer de radioprogramma’s Valt het muntje van Gaston Starreveld, verzoekplatenprogramma van Rob de Mink, het zondagmiddag sportprogramma van Tom Blom en Herman Kuiphof,  het paranormale programma op zondagavond van Jomanda en de radioprogramma’s van Ron Brandsteder.

Gouwe Ouwe Zender en SKY Radio:

De radiowereld stond niet stil destijds. Er kwamen nieuwe radio initiatieven waar ik me bij aansloot.  Er volgde vanuit de Concordia Studio’s in Bussum radioprogramma’s voor de Gouwe Ouwe Zender. Onderdeel toen van SKY Radio. Ik maakte elke middag van de week een horizontaal radio programma na Will Luikinga en Peter Teekamp. Aan het einde van mijn dagelijkse radio programma ging ik altijd even een thee drinken bij de CEO en eigenaar van het radiostation Ton Lathouwers. Ton was mij elke dag aan het bijschaven hoe ik het allerbest radio on maken. Van hoe ik de spreeks nog sneller en beter kon doen en hoe ik nog beter jingles kon gebruiken enzovoorts. Vervolgens ging ik de dag erna alles wat Ton Lathouwers mij geleerd had in de praktijk brengen. Was echt kicken en heel veel van geleerd. Echt een top radio ervaring!

SKY Radio en Radio 538:

Omdat de zusjes SKY Radio en Radio 538 een FM radiofrequentie kregen en dus samen de ether ingingen werd de Gouwe Ouwe Zender jammer genoeg gestopt. Immers er waren maar twee FM kavels verdeeld.

NPO 3FM:

Van de commerciële omroepen naar de (NPO) publieke omroepen. Na de Gouwe Ouwe Zender kwam ik via Jan Steeman bij de NPO 3FM terecht. Daar maakte ik voor de NPO AKN (AVRO, KRO en NCRV) 3 jaar lang radioprogramma’s in de nacht. Geweldig om te werken voor NPO 3FM het toenmalige grootste radiostation van Nederland (12.8 marktaandeel).

Het nachtprogramma op NPO 3FM deed ik samen met mijn toenmalige radioproducer Peter Allen (Pieter van der Leer van voormalig Radio Caroline, Laser 558, Radio Monique).

TV10:

Op een gegeven moment kreeg ik een telefoontje uit Bussum. Vanuit TMF kreeg ik van Ruud van der Heijden de aanbieding om te komen werken bij TV10 als station voice-over van het landelijke Golden Oldie TV station. Daarop zei ik natuurlijk: Yes! Geweldig om te doen. Daar heb ik pas echt veel ervaring opgedaan met het inspreken van de continuïteit en promo’s voor de TV zender. In twee sessies per week, per keer maar liefst 80 verschillende TV promo’s inspreken . En dat in een anderhalf uur opnametijd. Daar leerde je wel tempo maken bij het inspreken!

FOX TV:

Werken voor een erg leuke organisatie met dynamische mensen. Dat beviel mij heel erg goed en mijn leidinggevenden kennelijk ook want toen TV10 verkocht werd aan FOX TV werd ik gevraagd als de station voice-over van FOX TV in Nederland. Ook daar zat ik weer helemaal op mijn plek!

FOX KIDS NICKELODEON CINENOVA CANAL+ :

Ik viel ook van tijd tot tijd in voor het zusterstation FOXKIDS waar mijn gewaardeerde collega Martin Stoker vaste stem was. Na een aantal jaren voor Ruud van der Heijden te hebben gewerkt ging ik als station voice TV promo’s inspreken voor Nickelodeon van MTV. Daarna heb ik ook nog op vaste basis voor Canal+ in Brussel in het pittoreske Vlaanderen België vele televisie promo’s ingesproken en vloog ik elke week op en neer naar Londen want daar sprak ik voor CineNova in.

ID&T Radio:

Op dat moment was de dancemuziek super populair aan het worden in Nederland. Er kwam een echt dance-radiostation met de komst van ID&T Radio. Gedurende 3 jaar ben ik werkzaam geweest voor ID&T Radio. Hier was ik een veelvuldig ingezette commercial voice-over van het radiostation. Later werd ID&T Radio tot SLAM FM gedoopt.

FRESH FM:

Van 2002 tot juli 2014 was ik de vaste station voice-over van Fresh FM uit den Haag Zoetermeer. Het best beluisterde jongeren radiostation uit de randstad. Ook een dance radiostation alleen met een totaal ander muziek format. Iets andere beat en meer happy sound! Ik heb daar twee professionele zender programmaleiders overleefd en altijd veel lol gehad met alle jongens. Dolle pret op woensdagavonden met HardHouseGeneration DJ Norman, de Darkraver, DJ Gizmo, DJ Jurgen en op de populaire vrijdagavond deephouse met DJ Gijs van Alkemade. Ook met Raoul Wedel, de eigenaar van Fresh FM kon ik zeer goed opschieten.

Liberty Global:

Tot voor kort was ik regelmatig betrokken bij opdrachten van Liberty Global, het moederbedrijf van onder andere Ziggo. Video on Demand (VOD) teasers en promo’s sprak ik in. Voor films en muziekclips en muziek programma’s. Ook hoorde je mij terug in vele Ziggo TV promo’s.

Discovery Channel:

Verder kunt u mij dagelijks horen op alle Nederlandse publieke en commerciële televisie zenders. Bij Discovery Channel hoort u mijn stem regelmatig in diverse uiteenlopende TV Programma’s. Tot zover mijn voice-over biografie!

Wanneer u mij als reclamestem, voice-over, stemacteur boekt krijgt u mijn allround voice-over stem.

Ik heb in de afgelopen jaren voor adverteerders reclames ingesproken. Groot en klein. Hieronder treft u een overzicht van bedrijven waarvoor ik op vaste basis mijn voice-over diensten verricht.
1980-1994
Radio DJ en voice-over bij:

TeleRadio Gooi, Hilversum
City Radio 93.8 FM, Hilversum
Randstad Radio, Hilversum
Roulette 103, Baarn
Digitaal Hit FM, Baarn
Eemland Radio, Amersfoort
Optimaal FM, Maartensdijk en Loosdrecht
FilmNet Brussel station voice-over

1992-1994

Radio Noordzee Nationaal
Producer presentator voice-over

1994-1995

Gouwe Ouwe Zender/SKY Radio 100.7 FM
Radio DJ presentator voice-over

1996

3 FM AVRO KRO NCRV
Radio DJ en presentator

1997

Radio M.
Presentator

1998

TV10
Voice-Over promo team

1999-2001

FOX The Netherlands & FOX KIDS*
Voice-Over promo team

2001-2002

KinderNet5 Nickelodeon MTV
Voice-over promo team

2003

Radio 192
Presentator

2004

ID &T Radio
Voice-Over

2005

ID&T Radio
Voice-Over

Fresh FM
Voice-Over

2006

Slam FM
Voice-Over

Fresh FM
Voice-Over

2007
Broadcasters:

UPC/Chello Interactive
voice-over (VOD Promo’s)

RNN7 TV
voice-over (Show Gallery)

Fresh FM
Voice-Over (Station voice)

2008
Broadcasters:

Sky Radio 101 FM
Voice-over (Promo’s)

UPC/Chello Interactive
Voice-over (VOD Promo’s)

Fresh FM
Voice-Over (Station Voice)

2009
Broadcasters:

Discovery Channel
Voice-Over TV programma’s

SBS6
Voice-over Lotto

Sky Radio 101 FM
Voice-over (Promo’s)

Fresh FM
Voice-Over (Station Voice)

UPC/Chello Interactive
VOD promo’s
Ster presentaties
Bureau presentaties

RTV Company Interactive Communications B.V.
voice-over

2010
Broadcasters:

Discovery Channel
Voice-Over diverse TV programma’s

SBS6
Voice-over o.a. Billboards, Lotto

Sky Radio 101 FM
Voice-over (Promo’s)

Fresh FM
Voice-Over (Station Voice)

UPC/Chello Interactive
VOD promo’s
STER presentaties
Bureau presentaties

2011

Sky Radio 101 FM
Voice-over (Promo Team)

Fresh FM
Voice-Over (Station Voice)

2012

Sky Radio 101 FM
Voice-over (Promo Team)

Fresh FM
Voice-Over (Station Voice)

UPC/Chello Interactive
VOD promo’s
STER presentaties
Bureau presentaties
Sportkanaal

2013

Sky Radio 101 FM (Naarden)
voice-over commercials
Fresh FM (Den Haag)
Stationvoice

UPC Chello Media Liberty Global
VOD promo’s
STER presentaties
Bureau presentaties

2014

Sky Radio 101 FM
voice-over commercials

100% NL
voice-over commercials

Radio 10
voice-over commercials

Fresh FM (Den Haag)
Stationvoice (t/m 1 juni 2014)

Ziggo UPC Chello Media en Liberty Global
voice-over
Channel presentations
VOD promo’s
STER presentations
Bureau presentations

2015

Sky Radio 101 FM
voice-over

100% NL en Radio 10
commercial voice-over

Omroep Scheveningen

stationvoice voice-over

Scheveningen Nieuws
voice-over

Brasschaats Nieuws
voice-over

WTFTV
voice-over producer presentator

RTV Digital Media B.V.
voice-over / producer

2016:

Sky Radio 101 FM
voice-over

100% NL Radio 10
voice-over commercials

Radio 10
voice-over commercials

Omroep Scheveningen

stationvoice / voice-over Online TV

Scheveningen Nieuws
voice-over

Brasschaats Nieuws
voice-over

WTFTV
voice-over / producer / presentator evenementen

RTV Digital Media B.V.
voice-over / digital producer

2017:

Sky Radio 101 FM
voice-over

2018:

Sky Radio 101 FM
voice-over

2019:

Sky Radio 101 FM
voice-over

2020:

Sky Radio 101 FM
voice-over

2021:

Sky Radio 101 FM
voice-over