Skip to main content

Interview met Nederlands voice-over Peter de Gee

Publicaties in de media:

Hieronder ziet u een interview over mij als bekende voice-over annex stemacteur. In het best verkochte dames weekblad van Nederland: Vriendin. Schrijfster Hester Zitvast heeft op een zonnige en warme zaterdagmiddag in een Amsterdamse professionele fotostudio een super leuk gesprek met ondergetekende. Hoe ben ik er zo toe gekomen om voice-over te worden? Interview: Hester Zitvast. Fotograaf: Robert Elsing. Fotostudio in Amsterdam: Robert Elsing.

Quote uit interview voice-over Peter de Gee:

“Mijn vrienden weten dat ze beter thuis kunnen blijven als ze verkouden zijn. Ik heb met erge kou en flinke wind altijd een dikke sjaal om en drink ik thee met honing om mijn stem soepel te houden. Als ik toch keelpijn heb gorgel ik vier keer met één derde dopje waterstofperoxide aangevuld met water. De volgende dag heb ik dan nergens last meer van!

Voice-over geschiedenis:

Ik begon met radio maken toen ik zestien was. Mijn stem werd opgemerkt door mensen uit de reclamewereld en ik kreeg wat inspreek klusjes voor lokale radio commercials en landelijke adverteerders. Zoals Pepsi Cola, Samson Shag, AVRO en NS.

Het liep zo goed dat ik al snel 40 spotjes per week insprak. Ik verdiende leuk bij als student en kocht op mijn negentiende een discotheek omdat ik zo graag plaatjes draaide. Die verkocht ik na verloop van tijd weer, omdat ik het uitgaanspubliek te agressief vond worden. Bovendien brak het nachtwerk me op.

Het radio maken en inspreken bleef ik doen. En ik kreeg les van dé beste hoorspelregisseur van Nederland, Johan Wolder (NCRV). Van hem heb ik enorm veel geleerd over stemtechnieken. Inmiddels heb ik een soort voice-over steno ontwikkeld waarmee ik in de teksten die ik moet inspreken, voor mezelf precies kan aangeven waar de nadruk op moet komen en waar juist ruimte nodig is.

Het komt soms op een fractie van een seconde aan en dan moet je wel weten waar je die vandaan haalt. Elke opdrachtgever vraagt een ander geluid. Bij een merk als MARS is een energieke stem nodig terwijl uitvaartmaatschappij Dela een serieuze gedegen stem past.

Ik heb een eigen geluidsstudio maar ik rijd net zo makkelijk voor twee regels tekst naar een audiostudio in Keulen. Ik vind mijn werk fantastisch en kan helemaal in de radio of TV ‘verdwijnen’ omdat ik ook graag hoor hoe anderen het doen”.

Laat uw voice-over productie door mij inspreken. Ik weet zeker dat u tevreden bent! Bel nu voor een voice-over offerte of stuur een email.

Telefoon: +31655 – 737117
Email: boeking@peterdegee.nl